over HUIS

Wat is wonen en wanneer wordt een HUIS je tHUIS? Hoe we koken, eten en slapen is voor iedereen anders, net zoals de sfeer die we in onze woonruimte wensen. HUIS architectuur zoekt bij elke nieuwe vraag, samen met de opdrachtgever, naar een passend antwoord. Passend bij specifieke eigenschappen van bewoners, eigenschappen van de woning, de locatie en het beschikbare budget.

Het eerste denkwerk gebeurt met handschetsen, daarna volgt uitwerking in de computer. Daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen plekken zijn bepalend in het ontwerp evenals het streven naar duurzame en haalbare oplossingen.

HUIS architectuur is de eenmanszaak van architect Maartje Olsthoorn. Het is een vervolg op ‘hulpbijverbouwing.nl” waarmee zij eerder renovaties en uitbreidingen deed in Nederland.
Deelname aan het Postgraduaat “Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen” in 2022-2023 heeft de aandacht voor herkomst van materialen en verminderen van afval bij verbouwingen vergroot.
In Leuven kocht en renoveerde Maartje ondertussen een eigen woning.
HUIS architectuur deelt kantoor met Krul architecten.

Onder stappenplan staat de aanpak van HUIS architectuur beschreven, heb je ook interesse in milieuvriendelijk renoveren en wonen en een project, stuur dan een mail met korte omschrijving project, het adres en, indien bekend, het idee van budget en timing.